понеделник, 23 август 2010 г.

Община Девин

 Община Девин е изключително богата на природни обекти и забележителности – ждрела‚ скални образувания‚ защитени местности и природни резервати с богатство от растителни и животински видове. Ще затаите дъх пред природните феномени – "Триградско ждрело"‚ благоустроените пещери "Дяволско гърло" и "Ягодинската пещера". Всеки турист има възможност да се наслади на незабравими гледки.
     Горската растителност и животинския свят са изключително разнообразни‚ реките изобилстват на риба. "РИБАРСКАТА ХИЖА" разполага със собствено рибно стопанство‚ в което се отглежда американска дъгова пъстърва. Този вид риба е известен с отлични вкусови качества.
     Регионът на град Девин се откроява с благоприятни климатични условия – мека зима осигуряваща условия за ски и прохладно лято с голям брой слънчеви дни.
     Областта е известна от дълбока древност с лековитите си води и голямо разнообразие на минерални извори. Според физико-химичната характеристика минералните води са подходящи за лечение и профилактика на различни видове заболявания.
     "РИБАРСКАТА ХИЖА" предлага на своите гости топла минерална вода извираща от Беденския минерален извор за балнеолечение и натурална изворна вода за пиене с отлични вкусови качества. Това гарантира общо укрепване на организма‚ висок тонус‚ здраве и бодрост.
     В близост се намира Михалково известно с естествено извираща газирана минерална вода.
     Богатото историческо минало на нашите земи и народ е създало едно неповторимо културно наследство в областта на музиката‚ танците‚ народните обичаи и бит. Сама по себе си родопската народна песен има неповторимо звучене‚ а заедно със съпровод на гайда се превръща в спектакъл и радва душата. Общоселските народни тържества завладяват със своята самобитност‚ задушевност и любов към рода‚ към българското‚ към родния край. Богатата душа на родопчанина пленява сърцето за цял живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар