сряда, 18 август 2010 г.

Възможности за туризъм в България

Възможности за културен туризъм

България е страна с богато културно наследство. Образци на културното и историческо наследство като архитектурни паметници, предмети на бита и ценности, има още от Палеолита, когато различни племена са населявали територията на днешна България, от Древността (главно образци на тракийската култура), Средновековието, Възраждането и съвременноста.

 Възможности за селски туризъм

 България - малко кътче от рая, съчетало в себе си невероятната красота на лазурното, топло море и величествените върхове на планините, покрити със снежни шапки.Разположена само на 2% от територията на Европа, България е щедро надарена от природата с изключително многообразие на пейзажа, мек, умерено- континентален, подходящ за целогодишен отдих климат, богатство на флората и фауната, многобройни лековити минерални извори.

 Възможност за морски туризъм

България е известна по света с красивото си Черноморие и европейските курорти. Страната дава възможност всяка година хиляди туристи да прекарат едно незабравимо лято край морето. Условия за морски туризъм има през летния сезон- от май до септември, но по черноморските курорти има възможности и за всесезонна почивка.

 Възможност за ловен туризъм

В България са обособени няколко ловни сезона, през които е разрешен  горския лов, а целогодишно е разпространен риболовът. Има специални язовири, където се срещат много и различни видове риба. Ловът е разпостранен във високите гористи местности.

Възможности за планински туризъм

България впечатлява и със своите величествени планини, равнини и долини, където е развит планинския туризъм. През зимния сезон по планините на България има възможност за зимна почивка, каране на ски и др. По тези места има чудесно развити, красиви зимни курорти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар